« Skönhetssalong

Klä dig snyggt och svalt på kontoret i sommar

Nu börjar värmen komma och snart är sommaren här, men inte semestern. Det enda du vill göra är kanske att ligga på stranden och njuta, men ska du jobba, se till att klä dig så att du inte svettas ihjäl. Då shorts och bikini inte riktigt passar på jobbet, bidrar sommarvärmen lätt till morgnar med klädkris. För vad har man egentligen på sig på kontoret när temperaturen stiger

Svaret på den frågan beror så klart på var du jobbar. Det finns ju olika klädkoder inom olika yrken. Så du bör ta hänsyn till de riktlinjer som finns på ditt jobb. Ett givet val är klänning och kjol på sommaren och det fungerar även på kontoret.

Bra tips

Det är bra att välja material som andas, skippa syntetmaterial och välj naturmaterial som exempelvis linne och bomull. Dessa material andas bättre och håller dig sval längre.

Det är även bra att välja löst sittande kläder då de är svalare än åtsittande kläder. Samt skippa mörka eller svartas kläder och ta istället plagg i beige, vitt och andra ljusa kulörer, så håller du dig sval längre.

Och på fötterna? Ja här är det inte fel med sandaler, då de funkar på många kontor och är ett utmärkt val under sommarmånaderna

29 May 2020